Skip links
APRIL 2018

Spijt! van Carry Slee

In april 2018 bracht PUUR Theater de confronterende musical Spijt! op de planken. Een voorstelling die zich liet kenmerken door eenvoud in decor en rekwisieten en een hoge kwaliteit in spel. Een verhaal dat verteld moest worden; een thema dat – helaas immer actueel – aansloeg bij scholen in de omgeving. De try-out voor deze kwalitatief hoogstaande productie vond plaats in College Den Hulster in Venlo. Een volle zaal leerlingen bovenbouw Havo/VWO werd verplicht de voorstelling te bezoeken. Geen gemakkelijke opgave voor onze acteurs die met deze opzet de vuurdoop kregen maar zich er kranig doorheen sloegen, gemotiveerd door de kracht van het verhaal.

Publicatie in dagblad de Limburger.

Maar liefst vier data prijkten op de aangrijpende posters. Allen nagenoeg uitverkocht op zorgvuldig gekozen locaties: Theater De Garage met zijn intieme setting en onze repetitielocatie Bc. Broekhin, die naadloos aansloten bij het verhaal van de voorstelling, met staande ovaties als gevolg.

Met Spijt! wist PUUR het publiek te trakteren op (citaat:)

“…een ingrijpend verhaal dat iedere ouder, leerling maar zeker ook leraar verplicht zou moeten  zien…”

Het verhaal

Jochem wordt dagelijks gepest en getreiterd. Er zijn weinig klasgenoten die hem bijstaan. David zou wel willen maar die is ook heel druk met z’n band en z’n verliefdheid op Vera. Op het grote schoolfeest gaat het mis. Jochem wordt dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en is woedend. Als Jochem hem om hulp vraagt, is hij zo kwaad dat hij wegloopt.

Die nacht lijkt Jochem spoorloos verdwenen. Van huis weggelopen. Nergens meer te vinden. David en Vera gaan op zoek, en vinden zijn tas bij een meer in de buurt…

De productie – onder regie van Yentl Evers – is een raamwerk waarbinnen de personages tot verantwoording worden geroepen. Zo begint de voorstelling bij het einde, het euvel is geschied. De vertelster van het verhaal neemt zowel de spelers als de bezoekers met slechts enkele decorattributen mee in de gebeurtenissen die voorafgingen. Wat had je kunnen doen om te voorkomen dat Jochem na het feest nergens meer te vinden is?

Recensies

Meer weten over de mogelijkheden voor een PUUR optreden?

Neem contact met ons op