Skip links
APRIL 2016

De legende van Schinderhannes

Bij de oprichting van PUUR Theater in september 2015 was het idee ontstaan om als openingspresentatie een film te maken. Een discipline die voor veel acteurs die zich bij de nieuwe vereniging aansloten, tot dat moment vreemd was. Voor het script doken we de archieven van de gemeente in en borduurden verder op de legende die lang geleden de ronde deed in het – toen nog kleine – dorp. Voor het script tekende Steve Janssen.

“De repetities startten meteen bij de oprichting van PUUR, de opnamen vonden in de winter plaats op koude, natte en mistige dagen.”

Maar dat mocht de pret niet drukken. Met een goed gevulde camper met knakworst en warme chocomel trokken we met onze acteurs, camera’s en droge kleren de bossen in en maakten de film die we voor ogen hadden: ‘de legende van Schinderhannes’.

Compleet met rode loper, in een bomvolle zaal met genodigden en sponsoren, ging ‘De legende van Schinderhannes’ op 5 april 2016 in première en schitterde daarna nog vier keer op het witte doek van Reuvers oudste theater Luxor. Bekroond met enkele ‘Oscars’ kijken we terug op een groot, emotioneel, leerzaam maar vooral ook prachtig proces. Een combinatie van heden en verleden en een samenwerking met lokale partijen waar we trots op zijn! Met ‘de legende van Schinderhannes’ gaf PUUR haar visitekaartje af.

Meer weten over de mogelijkheden voor een PUUR optreden?

Neem contact met ons op